yevroparlament-ukhvaliv-ultimatum-schodo-eks-kantslera-nimechchini-shredera-abo-rsnafta-abo-sanktsiyi

Європарламент ухвалив ультиматум щодо екс-канцлера Німеччини Шредера: або Роснафта, або санкції

 • 143818 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Європейський парламент у сьогодні схвалив резолюцію, де закликав колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера звільнитися з ради директорів Роснафти, повідомляє УНН з посиланням на текст документу.

Деталі

Резолюція також стосується колишнього міністера закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, яка також входить до ради директорів Роснафти.

В разі відмови проти них мають бути запроваджені санкції.

Європарламент закликає "розширити список осіб, на яких поширюються санкції ЄС, європейськими членами правління великих російських компаній і політиків, які продовжують отримувати російські гроші".

Слід додати, що рішення Європарламенту у даному випадку, не є зобов’язальним. Однак, попри рекомендаційний характер, воно має на мені подальше внесення згаданих політиків до санкційного списку, що укладається Європейською комісією.

Крім того, як повідомляє видання Spiegel, Шредер вже залишився без державного фінансування його офісу у бундестазі. За рішенням комітету бундестагу з бюджету, цю статтю видатків скоротили. Минулого року витрати на співробітників Шредера та їхні відрядження становили 419 тисяч євро, витрати на оренду приміщень та їх меблювання не враховувалися. Ймовірно, що після такого рішення роботу офісу буде припинено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС зважує спрямування заморожених активів росіян для відновлення України - Bloomberg

Українські Національні Новини

Новини Світу