yevroparlament-viznachitsya-schodo-obmezhennya-spivpratsi-yes-z-rosiyeyu

Європарламент визначиться щодо обмеження співпраці ЄС з Росією

 • 8614 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Європейський парламент на пленарному засіданні у Страсбурзі визначатиметься зі своєю позицією щодо майбутніх відносин ЄС з Росією, розглянувши, зокрема, можливість обмеження співпраці з Росією у низці областей. Про це УНН повідомляє з посиланням на порядок денний сесії Європарламенту.

"ЄС повинен залишатися відкритим для введення подальших санкцій, якщо Росія продовжить порушувати міжнародне право", - йдеться у проекті резолюції, який буде поставлений на голосування у вівторок, 12 березня.

У понеділок, 11 березня, заплановано дебати з цього питання.

Євродепутати пропонують, щоб ЄС переглянув свою чинну Угоду про партнерство та співробітництво (УПС) і обмежив співпрацю з Росією в областях, що представляють спільний інтерес, таких як боротьба з тероризмом і зміна клімату.

"Більш тісні відносини можливі лише в тому випадку, якщо Росія повністю виконає так звані мінські угоди про припинення війни на сході України і почне поважати міжнародне право", - йдеться у повідомленні.

Тим часом, як зазначається, ЄС повинен бути готовий до ухвалення нових санкцій, особливо щодо окремих осіб. Євродепутати також зазначають, що санкції повинні бути пропорційні загрозам з боку Росії.

У грудні минулого року Рада ЄС продовжила економічні санкції, націлені на певні сектори економіки РФ, до 31 липня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика