yevropeyske-kosmichne-agentstvo-pripinilo-spivpratsyu-z-roskosmosom

Європейське космічне агентство припинило співпрацю з "Роскосмосом"

 • 165030 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Європейське космічне агентство (ЄКА) заявило про припинення співпраці з «Роскосмосом» за програмою ExoMars. Про це заявив у Twitter голова агентства Йозеф Ашбахер, передає УНН.

Цитата

“Рада доручила мені офіційно припинити на даний момент призупинене співробітництво з «Роскосмосом» за місією роверу та посадкової платформи ExoMars”, — написав він.

Деталі

Він додав, що нові ідеї щодо подальших дій з іншими партнерами будуть представлені на брифінгу 20 липня.

У пресслужбі “Роскосмосу” відреагували на заяву глави ЄКА.

Там заявили, що “шкодують, що пошук ознак життя на Марсі для Європи виявився менш важливим, ніж політичні амбіції чиновників”.

Нагадаємо

У червні Європейське космічне агентство провело переговори з російським космічним агентством Роскосмос щодо місії марсоходу ExoMars для пошуку ознак життя на поверхні Марса.

У березні агентство повідомило, що припиняє співпрацю з Роскосмосом через їхню спільну програму ExoMars через вторгнення росії в Україну та санкцій проти Москви.

Глава Роскосмосу Дмитро Рогозін заявив російському інформаційному агентству ТАРС, що ЄКА проконсультує своїх членів після переговорів, але додав, що шанси на поновлення співпраці низькі.

Українські Національні Новини

Новини Світу