yevropi-pora-vstanoviti-stelyu-tsin-na-rosiyskiy-gaz-golova-yevrokomisiyi

Європі пора встановити стелю цін на російський газ - голова Єврокомісії

 • 150756 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Настав час встановити стелю цін на російський трубопровідний газ, що надходить до Європи, заявила в п'ятницю глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, щоб дати відсіч тому, що, за її словами, було спробами президента рф володимира путіна маніпулювати європейським енергетичним ринком, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Я твердо вірю, що настав час для обмеження цін на російський трубопровідний газ до Європи", - заявила вона журналістам у кулуарах зустрічі німецьких консервативних законодавців у місті Мурнау. 

Доповнення

Країни G7, як повідомляється, готуються оголосити про угоду щодо обмеження цін на закупівлю російської нафти у спробі обмежити доходи кремля від експорту та зменшити фінансову підтримку його війни проти України. "Група семи" має намір запровадити граничний ліміт цін на нафту з рф з 5 грудня, а на російські нафтопродукти – з 5 лютого 2023 року, повідомляє Financial Times.

росія пригрозила відмовити у продажу нафти будь-якій країні, яка ухвалить механізм обмеження цін, і попередила, що це дестабілізує світовий ринок сирої нафти.

Українські Національні Новини

Економіка