yevrosoyuz-gotuye-novi-sanktsiyi-proti-rosiyi-borrel

Євросоюз готує нові санкції проти Росії - Боррель

 • 20305 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Європейський Союз готує нові санкції проти Росії. Варіанти санкцій будут оприлюднені в наступні тижні і місяці. Про це в своєму щотижневому блозі, опублікованому на сайті Європейської служби зовнішніх справ, написав Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, передає УНН.

Цитата:

"Найближчими тижнями і місяцями я буду готувати різні напрямки дій, які визначили лідери. По-перше, це означає роботу зі збереження єдності ЄС, що є нашою найсильнішою перевагою у відносинах з Москвою. По-друге, Європейська рада закликала Єврокомісію і мене представити варіанти додаткових обмежувальних заходів, які будуть готові на випадок, якщо Росія продовжить порушувати міжнародне право в наших державах-членах і в наших сусідів", - написав Боррель.

Деталі

Він також зазначив, що ЄС продовжить чинити тиск на Росію у зв'язку з її відмовою співпрацювати у відповідності з міжнародними зусиллями щодо забезпечення справедливості щодо загиблих в результаті збиття літака рейсу MH17 на Донбасі у липні 2014 року.

При цьому, зазначив єврочиновник, ЄС буде продовжувати підтримувати Україну, її територіальну цілісність, суверенітет і незалежність. У цьому контексті ЄС закликає Росію взяти на себе відповідальність і виконати Мінські домовленості, написав Боррель.

Він також наголосив на необхідності розпочати посилену боротьбу з корупцією, а саме забезпечити більшу прозорість походження і цілей фінансових потоків в Росію і з Росії.

Окрім того, Боррель заявив, що Єврорада обговорює плюси і мінуси пропозиції канцлера Німеччини Ангели Меркель про можливість відновлення самітів ЄС-Росія. Відзначається, що Єврорада "погодила збалансований шлях просування вперед".

Цитата:

"Обговорювалися плюси і мінуси цього, і врешті лідери погодилися вивчити формати і умови діалогу з Росією. Зі свого боку, я можу лише підтвердити свою прихильність роботі на цій основі: вимагаючи поліпшення поведінки Росії з багатьох питань і визнаючи необхідність бути готовим до взаємодії", - заявив Боррель. 

Доповнення

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вважає за необхідне прямий діалог між Євросоюзом і Росією. Також була запропонована ідея першого за сім років саміту Росія - ЄС. Пропозицію Меркель підтримав президент Франції Еммануель Макрон, а також і канцлер Австрії Себастьян Курц.

Одначе, ЄС відкинув пропозицію Меркель про "прямий контакт" з Путіним.

А 25 червня лідери ЄС на саміті в Брюсселі заявили про те, що будуть відповідати на агресивні дії Росії і повинні готуватися до подальшого зниження відносин.

Українські Національні Новини

Новини Світу