yevrosoyuz-nazvav-poperedni-stroki-rozglyadu-u-yep-vidilennya-ukrayini-1-mlrd-yevro

Євросоюз назвав попередні строки розгляду у ЄП виділення Україні 1 млрд євро

 • 18563 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Розгляд питання щодо надання макрофінансової допомоги Україні в 1 млрд євро на пленарному засіданні Європарламенту заплановано на середину червня. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у представництві ЄС в Україні.

"Згідно з нашим попереднім плануванням, Європарламент може провести голосування щодо пропозиції Єврокомісії про подальшу макрофінансову допомогу Україні на пленарному засіданні в середині червня (11-14)", - повідомили в представництві.

Зазначається, що після цього пропозицію має затвердити Рада ЄС та підписати два президенти євроінституцій - це може відбутись на початку липня.

У представництві підкреслили, що такий розклад є попереднім, остаточне рішення про дати приймає Рада ЄС і Європарламент.

Нагадаємо, 9 березня Європейська комісія офіційно затвердила пропозицію щодо нової програми макрофінансової допомоги для України на суму до 1 млрд євро для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ.

16 травня надання макрофінансової допомоги Україні на суму 1 мільярд євро підтримав комітет у закордонних справах ЄП, а 17 травня зелене світло програмі дали депутати Європарламенту з комітету з питань міжнародної торгівлі.

Українські Національні Новини

Економіка