yevrosoyuz-pogrozhuye-turechchini-embargo-na-postavki-zbroyi

Євросоюз погрожує Туреччини ембарго на поставки зброї

 • 12628 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Лідери країн Європейського союзу можуть прийняти рішення про запровадження у відношенні Туреччини збройового ембарго. Про це Bloomberg повідомили чотири чиновники, знайомі з перебігом обговорення питання, інформує УНН.

За словами одного з них, питання введення ембарго обговорювалося на зустрічі європейських дипломатів у п'ятницю, 11 жовтня. Саме ж рішення може бути прийняте вже наступного тижня - 17-18 жовтня на саміті в Брюсселі.

Введення ембарго на постачання зброї на рівні ЄС вимагає одноголосного рішення лідерів Союзу. Представник МЗС Швеції заявила, що її країна запропонує введення ембарго на зустрічі в Люксембурзі 14 жовтня. Стокгольм сподівається отримати підтримку своєї пропозиції.

Нагадаємо, що наступ турецьких військових на півночі Сирії розпочався 9 жовтня. Згідно з офіційною позицією Анкари, мета операції полягає у витісненні курдських "Загонів народної самооборони" (YPG) від кордону з Туреччиною та створенні "коридору безпеки". Анкара вважає YPG сирійським відгалуженням забороненої турецькою владою "Робітничої партії Курдистану" (РПК).

Цей крок Анкари засудили раніше Вашингтон, Берлін, офіційний Дамаск та Ліга арабських держав (ЛАД).

Українські Національні Новини

Новини Світу