yevrosoyuz-zaklikaye-do-stvorennya-mizhnarodnogo-tribunalu-z-viyskovikh-zlochiniv-u-izyumi

Євросоюз закликає до створення міжнародного трибуналу з військових злочинів в Ізюмі

 • 282696 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Чехія, яка нині головує в ЄС, у суботу закликала до створення міжнародного трибуналу з військових злочинів після того, як в Україні було виявлено нові масові поховання, передає УНН.

Цитата

"росія залишила по собі братські могили сотень розстріляних та закатованих людей у районі Ізюму. У 21 столітті такі напади на громадянське населення немислимі та огидні", — заявив у Twitter міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавській.

"Ми не повинні забувати це. Ми виступаємо за покарання всіх військових злочинців", - додав він.

"Я закликаю до якнайшвидшого створення спеціального міжнародного трибуналу, який розслідує злочин агресії", - сказав Ліпавський.

В свою чергу, Канада також засудила звірства росіян в Ізюмі.

"Повідомлення про масові поховання в Ізюмі жахають і розбивають серце. Канада засуджує ці огидні звірства. Ми продовжимо працювати з партнерами, щоб притягнути винних до відповідальності, й ми продовжимо допомагати народові України", – написав Трюдо в Twitter.

Доповнення

Раніше Білий дім назвав повідомлення про масове поховання в місті Ізюм на Харківщині "жахливим" та "огидним".

За словами слідчих, у деяких тіл в могилах, знайдених неподалік міста Ізюм, руки були пов'язані за спиною. Також було виявлено тіла дітей.

Український центр стратегічних комунікацій заявив у четвер, що деякі могили, виявлені в Ізюмі, були "свіжими" і, що поховані там тіла були "переважно мирними жителями".

Слідчі розкопали 22 загиблих цивільних людей, а також 17 військовослужбовців ЗСУ з братської могили.

Українські Національні Новини

Новини Світу