yevrosoyuz-zamoviv-180-mln-doz-vaktsin-pfizer-adaptovanoyi-do-omicron

Євросоюз замовив 180 млн доз вакцин Pfizer, адаптованої до Omicron

 • 14598 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Європейський Союз замовив 180 мільйонів доз вакцин Comirnaty виробників BioNTech та Pfizer, адаптованих до нового варіанту коронавірусу Omicron. Про це у своєму Twitter написала голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, передає УНН.

Цитата

"Держави-члени погодилися виділити перший транш у розмірі понад 180 мільйонів додаткових доз адаптованих вакцин у рамках нашого третього контракту з BioNTech та Pfizer", — повідомила фон дер Ляйєн.

Деталі

Вона зазначила, що контракти передбачають, що компанії за потреби розроблять адаптовані вакцини протягом 100 днів.

Після саміту ЄС у Брюсселі фон дер Ляйєн заявила, що загалом контракт із німецькою компанією та американським концерном передбачає постачання до кінця 2023 року до 1,8 млрд доз вакцини.

Our contracts foresee that the companies will develop adapted vaccines, if requested, within 100 days.

Member States have agreed to trigger a first tranche of over 180 million extra doses of adapted vaccines, in our 3rd contract with @BioNTech_Group - @pfizer

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) December 17, 2021

Додамо

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейєсус заявив, що штам коронавірусу Omicron, який має високу заразність, поширився вже щонайменше на 77 країн.

Тим часом, вчені з'ясували, що вакцина Pfizer виявилася менш ефективною у боротьбі зі штамом коронавірусу Omicron.Як з'ясували вчені Discovery Health, Pfizer-BioNTech захищає від зараження новим варіантом вірусу лише на 33%, гарантуючи при цьому 70% захисту від госпіталізації.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Євросоюз замовив 180 млн доз вакцин Pfizer, адаптованої до Omicron

     • 14598 переглядiв

    Кулеба назвав топ-10 перемог 2021 року

     • 20347 переглядiв

    Тайфун "Рей" на Філіппінах: повідомили про одного загиблого

     • 14771 переглядiв