youtube-vidaliv-ponad-70-000-video-ta-9-000-kanaliv-scho-stosuvalisya-viyni-v-ukrayini

YouTube видалив понад 70 000 відео та 9 000 каналів, що стосувалися війни в Україні

 • 131766 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. YouTube видалив понад 70 000 відео та 9 000 каналів, пов’язаних з війною в Україні, через порушення правил щодо вмісту, включаючи видалення відео, в яких вторгнення називалося “визвольною або спеціальною операцією”. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі

Платформа надзвичайно популярна в росії, де, на відміну від деяких своїх аналогів у США, її не закрили, незважаючи на розміщення контенту від опозиціонерів, таких як Олексій Навальний.

YouTube також зміг працювати в росії, незважаючи на боротьбу з прокремлівським контентом, який порушує правила, зокрема політику щодо основних насильницьких подій, яка забороняє заперечувати або применшувати вторгнення.

З початку війни в лютому YouTube видалив канали, зокрема канал прокремлівського журналіста Володимира Соловйова. Канали, пов’язані з міністерствами оборони та закордонних справ росії, також були тимчасово припинені від завантаження відео в останні місяці через опис війни як «спеціальна операція».

Директор із продуктів YouTube Ніл Мохан додав, що лише в Україні новини YouTube про війну набрали понад 40 мільйонів переглядів.

Минулого тижня російський міністр цифрового розвитку Максут Шадаєв заявив, що країна не блокуватиме YouTube, незважаючи на суперечки щодо вмісту, через які платформу оштрафували через суд за те, що вона не видаляла заборонені відео.

Нагадаємо

Хакерське угрупування Anonymous у своєму Twitter повідомили, що зламали російську відеоплатформу "RuTube".

Українські Національні Новини

Новини Світу