yunatska-ukrayinska-zbirna-z-futbolu-vidpravilasya-na-odin-z-nayprestizhnishikh-zboriv-do-ispaniyi

Юнацька українська збірна з футболу відправилася на один з найпрестижніших зборів до Іспанії

 • 8792 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Головний тренер юнацької збірної України U-17 Олександр Петраков перевірить своїх підопічних у матчах із топовими командами Європи. Про це інформує сайт УАФ, передає УНН.

Так, сьогодні вранці юнацька збірна України (футболісти, не старші 2003 року народження) вилетіла до Іспанії. Там синьо-жовті проведуть три товариські поєдинки: 6 лютого — з Англією, 8-го — з Бельгією й 10-го — знову з Англією (початок усіх матчів — о 17:00 за київським часом).

За словами керманича команди Олександра Петракова, майбутній збір можна назвати одним із найпрестижніших за весь час його роботи в юнацьких збірних. І участь у ньому стала можлива завдяки президенту УАФ Андрію Павелку.

"... він (Павелко - ред.) пообіцяв мені, що особисто допоможе організувати цей етап підготовки. Англійці, які свого часу захотіли співпрацювати з Україною, у вересні минулого року надіслали пропозицію провести в лютому товариський матч. Не хотілося втрачати таку нагоду - зіграти з однією з найсильніших збірних Європи. Більше того, на прохання англійців ми проведемо з ними в інший день ще один спаринг, після якого, як би поєдинок не завершився, проб'ємо серію 11-метрових", - розповів Петраков.

Ще одним суперником синьо-жовтих стане команда Бельгії.

"Цього нашого суперника, думаю, особливо представляти не потрібно. Усі знають, що футбол у цій країні зараз на підйомі. Тому користь від цього збору переоцінити дуже важко", - додав тренер.

Нагадаємо, що в березні збірна України посперечається за путівку до фінальної частини Євро-2020 (U-17) із господарями турніру, турками (25-го числа), а також командами Білорусі (28-го) й Греції (31-го).

Переможці груп і сім кращих других команд (за результатами матчів із першою та третьою збірними своєї групи) вийдуть до фінальної стадії, де приєднаються до господаря Євро — Естонії. Фінальний турнір проходитиме з 21 травня по 6 червня.

Як писав УНН, у грудні Павелко анонсував додаткові товариські матчі України перед Євро-2020.

Українські Національні Новини

Спорт