yunisef-zaklikav-garantuvati-dityam-bezpeku-v-interneti

ЮНІСЕФ закликав гарантувати дітям безпеку в інтернеті

 • 12267 переглядiв

КИЇВ. 11 грудня. УНН. Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) закликає націлити цифрову політику на дітей, щоб розширити молодим людям доступ до інтернету, при цьому захищаючи їх від небезпек у цифровому світі. Про це йдеться у звіті організації, оприлюдненому в понеділок, 11 грудня, передає УНН з посиланням на DW.

За даними ЮНІСЕФ, молодь віком від 15 до 24 років є найбільш представленою в світовій мережі віковою групою: 71 відсоток людей у цьому віці є активними користувачами інтернету. Загалом, якщо взяти усе населення Землі, то інтернетом користується 48 відсотків людей.

"Інтернет був призначений для дорослих, але його дедалі більше використовують діти та молодь, а цифрові технології все більше впливають на їхнє життя та майбутнє", - заявив виконавчий директор ЮНІСЕФ Ентоні Лейк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені прогнозують, що до 2030 року помре близько 60-ти мільйонів дітей

У звіті представники організації закликають до розширення доступу до онлайн-ресурсів задля подолання цифрової нерівності. Як зазначається, в Африці троє з п'яти молодих людей досі не мають доступу до інтернету, натомість у Європі без доступу до інтернету - лише один з 25 представників молоді.

Ентоні Лейк також наголошує, що цифровий світ створює нові загрози для дітей, включаючи залякування в Інтернеті та нові форми жорстокої поведінки з дітьми, тому гарантії безпеки слід збільшити, відповідно до нових технологій. Як наголошується, зловмисники в інтернеті можуть легше встановлювати контакти з дітьми завдяки анонімності та незахищеним профілям в соцмережах, а також на ігрових форумах.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЮНІСЕФ: майже 750 тис. дітей на Донбасі можуть залишитися без чистої питної води

А нові технології, на зразок криптовалют чи "тіньового інтернету" сприяють поширенню шкідливого контенту, на зразок онлайн-трансляцій з елементами дитячої порнографії.

Українські Національні Новини

Суспільство