yunker-poperediv-scho-pokine-samit-yes-po-brexit-31-zhovtnya-rivno-opivnochi

Юнкер попередив, що покине саміт ЄС по Brexit 31 жовтня рівно опівночі

 • 18622 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Голова Єврокомісії (ЄК) Жан-Клод Юнкер попередив, що покине саміт Євросоюзу по Brexit 31 жовтня рівно опівночі, оскільки 31 жовтня 2019 року закінчуються його повноваження на цій посаді. Про це Юнкер заявив на підсумковій прес-конференції екстреного саміту ЄС по Brexit в Брюсселі, що завершилася близько трьох годин ранку (4:00 за київським часом), передає УНН.

"Ми домовилися відкласти Brexit до 31 жовтня. Оскільки я повинен закінчити свій мандат (голови Єврокомісії) до 1 листопада, то я дуже сподіваюся, що 31 жовтня ми не будемо сидіти до ранку, інакше мені доведеться покинути зустріч рівно опівночі", - заявив він.

Нагадаємо, саміт ЄС надав Великій Британії гнучку відстрочку по датах виходу з ЄС до 31 жовтня. За цей час вона може ратифікувати Угоду про вихід, в цьому випадку відстрочка буде автоматично закінчена, і Велика Британія покине ЄС в організованому режимі. Якщо вона встигне зробити це до 23 травня, їй не доведеться проводити вибори в Європарламент, в іншому випадку Лондон буде зобов'язаний провести ці вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великобританія повинна вийти з ЄС 1 червня, якщо відмовиться від виборів до Європарламенту 

Як зазначив голова Європейської ради Дональд Туск, за цей період Сполучене Королівство може і повністю переглянути рішення про вихід і відкликати повідомлення про Brexit. Якщо Лондон не ратифікує Угоду про вихід до 31 жовтня - тоді з високою ймовірністю відбудеться "жорсткий" Brexit без угоди. Або дату виходу знову перенесуть. Відповідно до європейського законодавства Великобританія повинна була остаточно вийти з ЄС 29 березня.

Українські Національні Новини

Політика