yuvenalni-prokurori-vnaslidok-zbroynoyi-agresiyi-fr-v-ukrayini-zaginulo-136-ditey-poranennya-otrimali-ponyad-200-ditey

​​Ювенальні прокурори: внаслідок збройної агресії фр в Україні загинуло 136 дітей, поранення отримали понад 200 дітей

 • 287028 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Офіс Генерального прокурора у своєму Telegram оприлюднив кількість дітей України, які загинули або отримали поранення внаслідок обстрілу окупантів за весь час війни. Про це повідомляє УНН.

Цитата

"Станом на ранок 31 доби повномасштабної збройної агресії російської федерації в нашій державі загинуло 136 дітей. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 199 дітей", - йдеться у повідомленні.

Найбільше постраждало дітей у таких областях:

Київській - 64
Харківській - 44
Донецькій - 50
Чернігівській - 38
Миколаївській - 28
Луганській - 25
Запорізькій - 17
Херсонській - 20
м. Києві - 16
Житомирській - 15
Сумській - 14

25 березня внаслідок обстрілу окупантами на Донеччині загинула 9-річна дитина, ще одна отримала поранення.

24 березня 13-річна дівчинка з селища на Миколаївщині внаслідок артобстрілу російськими військовими отримала численні поранення обличчя.

23 березня через обстріл росіянами пішохідного моста в м. Чернігів, родина з 11-річним хлопчиком отримали тілесні ушкодження у вигляді осколкових поранень.

Через щоденні бомбардування та обстріли пошкоджено 570 закладів освіти, 73 з яких зруйновано повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Київ. Крім того, постраждали від ворожого вогню понад 40 закладів для дітей, серед яких лікувальні, школи мистецтв, спортивні об’єкти та бібліотеки.

Нагадаємо

Один місяць війни в Україні призвів до переміщення 4,3 мільйонів дітей – більше половини від 7,5 мільйонів дитячого населення країни.

Українські Національні Новини

Суспільство