z-2014-roku-blizko-30-tis-viyskovosluzhbovtsiv-zsu-vzyali-uchast-u-mizhnarodnikh-navchannyakh

З 2014 року близько 30 тис. військовослужбовців ЗСУ взяли участь у міжнародних навчаннях

 • 38274 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. З 2014 року близько 30 тис. військовослужбовців Збройних сил України взяли участь у міжнародних багатонаціональних навчаннях. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у Головному управлінні військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних сил України.

"Починаючи з 2014 року, близько 29 800 військовослужбовців Збройних сил України взяли участь у міжнародних багатонаціональних навчаннях, які проводилися на території Україні, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Великої Британії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Іспанії, Італії, Йорданії, Канади, Литви, Румунії, Польщі, Сербії, Словаччини, США, Туреччини, Угорщини, ФРН", - повідомили в управлінні.

У Міноборони зазначили, що багатонаціональні навчання, до яких залучаються підрозділи Збройних сил України, в першу чергу спрямовані на підготовку підрозділів до відсічі збройної агресії проти України та по суті являються інтегрованим елементом підготовки Збройних сил України.

"Крім того, міжнародні навчання сприяють підвищенню ефективності реалізації реформування Збройних сил України, а також продовженню процесу впровадження стандартів держав НАТО в їх повсякденну діяльність", - додали в управлінні.

Як повідомляв УНН, на Рівненському військовому полігоні пройшли навчання артилерійських підрозділів частин оперативного командування "Захід".

Українські Національні Новини

Суспільство