z-antitilami-do-covid-19-mozhna-ne-obmezhuvati-sebe-v-podorozhakh-abo-viziti-do-rodichiv-na-novorichni-svyata-likar

З антитілами до COVID-19 можна не обмежувати себе в подорожах або візити до родичів на новорічні свята - лікар

 • 29273 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Нові дослідження доводять: якщо людина перехворіла COVID-19, то у неї виробляється стійкий і тривалий імунітет. Тому досить зробити ІФА-тест, щоб дізнатися титри своїх антитіл - і бути спокійним: у людини є тимчасовий захист від повторного інфікування. Про це УНН розповів лікар Андрій Роханський.

"Звичайно, якщо у людини є антитіла класу IgM, IgG, тоді це означає, що у людини є імунітет. Вона уже зустрілася з цим вірусом, тобто захист є", - підкреслив лікар.

Наявність імунітету захищає від повторного інфікування. Крім того, людина не може бути в такому випадку носієм або джерелом хвороби. Тому, за словами лікаря, ІФА-тест на антитіла варто здати всім, хто планує подорожі, щоб переконатися, що у нього виробилися антитіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імунітет до коронавірус може тривати роками: нові дослідження

"Якщо людина перехворіла і не знає, що хворіла, тоді обов'язково треба здати тест методом ІФА на антитіла. Бо чим вони хворіли і чи хворіли - невідомо, вірусів дуже багато навколо. Потрібно піти і зробити тест на антитіла, який зараз доступний, не дорогий, щоб не хвилюватися ні за себе, ні за своїх близьких", - рекомендує медик.

Роханський також нагадує, що не варто нехтувати захисними засобами, адже крім COVID-19 існує безліч інших інфекційних хвороб.

Українські Національні Новини

Суспільство