z-fondu-kandidata-u-prezidenti-v-byudzhet-styagnuli-mayzhe-2-mln-grn

З фонду кандидата у президенти в бюджет стягнули майже 2 млн грн

 • 10041 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Розпорядник виборчого фонду кандидата в президенти України Олександра Вілкула перерахував до держбюджету 1,89 млн грн на вимогу НАЗК, яке виявило випадки внесків на підтримку Вілкула особами, яким це робити заборонено. Про це повідомила член Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак у Facebook, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінці оголосили підозру за 2,2 млн грн "пожертв" одній з партій

"Розпорядник виборчого фонду кандидата в президенти України Олександра Вілкула перерахував до держбюджету 1 890 000 грн. Кошти стягнуті на вимогу НАЗК, яке, контролюючи фінансування передвиборчої агітації та перевіряючи обмеження у здійсненні внесків, виявило випадки здійснення внесків на підтримку Вілкула особами, яким це робити заборонено (відповідно до статті 43 частини 3 Закону України "Про вибори Президента України"). У даному випадку мова йде про наявність податкового боргу у внескодавців", - вказала Корчак.

З її слів, таким чином розпорядник повністю виконав всі зобов’язання порядку формування виборчого фонду в частині отримання добровільних внесків.

"Загальна сума стягнутих до держбюджету коштів становить більше 4,7 мільйонів гривень", - додала вона.

Нагадаємо, до Держбюджету повернуто майже 2 млн грн від внесків у виборчі фонди кандидатів.

Українські Національні Новини

Політика