z-kim-voyuvatimut-ukrayinski-povstantsi-vyatrovich-pokazav-scho-bude-u-gri-pro-upa

З ким воюватимуть українські повстанці: В'ятрович показав, що буде у грі про УПА

 • 26216 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. У новій настільній грі "УПА. Відповідь нескореного народу" від Українського інституту національної пам'яті використані сюжети основних подій боротьби Української повстанської армії (УПА) з "совєтами" і фашистами. Про це повідомив голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович у Facebook, показавши деякі елементи гри, передає УНН.

"На численні прохання ми привідкриємо коробку майбутньої гри "УПА. Відповідь нескореного народу", щоб показати, з ким саме воюватимуть українські повстанці. Їхні вороги – це нацисти і совєти. Напевно, саме цей елемент гри є найкращою відповіддю про причини обурення, яке лунає з Росії", - зазначив В'ятрович.

За повідомленням Інституту, гра, щойно з’явившись, викликала шалений ажіотаж. "Маємо сотні звернень з різних куточків України із запитанням: де придбати? І надто бурхливу реакцію чи не всіх російських пропагандистських каналів, які уже встигли попередити, що "в Україні з’явилася екстремістська гра", хоча, крім коробки, ніхто ще нічого не бачив", - йдеться у повідомленні УІНП.

Також в Інституті завірили, що вся присутня у грі інформація про бойові з’єднання нацистів, й НКВД, які боролися проти УПА, взята з історичних джерел та відповідає реаліям.

За повідомленням Інституту, гра про УПА розроблена динамічною, в ній з’явилися елементи тактики та стратегії. Окрім навчальних матеріалів, які поглиблюють знання про боротьбу Української повстанської армії проти ворогів, гра дає можливість дітям та підліткам відчути себе справжніми командирами повстанців, додали в Інституті.

Презентація гри відбудеться 13 жовтня. До продажу вона надходити не буде – її можна буде отримати в Інституті на школи, бібліотеки чи інші організації, надіславши попередньо лист на адресу організації.

Нагадаємо, у серпні поточного року невідомі розфарбували пам'ятник героям УПА у Молодіжному парку Харкова.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    МЕРТ прогнозує зростання інфляції до кінця року

     • 10942 переглядiв

    Україна хоче запустити прямі рейси до Лос-Анджелеса

     • 10735 переглядiв