z-lipnya-na-novikh-parkovkakh-proektuvatimut-mistsya-z-elektrozaryadkami

З липня на нових парковках проектуватимуть місця з електрозарядками

 • 9192 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. З липня 2019 року на нових парковках обов’язково проектуватимуть мінімум 5% машиномісць з електрозарядками. Про це повідомляє УНН з посиланням на Урядовий портал.

"У змінах до ДБН В.2.3-15:2007 "Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів" міститься обов’язкова вимога – облаштовувати електричними зарядками не менше 5% машиномісць на парковках", - йдеться в повідомленні.

Зміни до ДБН вступають в дію з 1 липня цього року.

Згідно зі змінами, не менше ніж 5% машиномісць від загальної кількості у гаражах та автостоянках необхідно виділяти для облаштування зарядними пристроями для паркування автомобілів, оснащених виключно електричними двигунами – одним чи декількома.

За словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Льва Парцхаладзе, цей процент планується поступово збільшувати, щоб до 2030 року усі 100% машиномісць на стоянках в Україні вже були оснащені електрозарядками.

"Ці зміни пов’язані з великою популяризацією електрокарів, яка очікується в найближчі роки. Так, за даними аналітиків німецького Центру управління автомобільним бізнесом (САМ), стрімке зростання кількості електрокарів прогнозується вже у 2020 році, так як саме на цей рік автовиробники запланували вихід на ринок багатьох нових моделей електромобілів", - додали в Кабміні.

Як повідомляв УНН, у Києві до 2020 року планують облаштувати 125 тисяч паркомісць.

Раніше повідомлялося, що на українських трасах пропонують встановлювати фрезеровану шумову дорожню розмітку.

Нагадаємо, з початку квітня в Україні почали діяти нові державні будівельні норми щодо облаштування будівель для маломобільних груп населення.

Українські Національні Новини

Суспільство