z-mariupolya-sogodni-planuyut-evakuyuvati-6000-lyudey-mer

З Маріуполя сьогодні планують евакуювати 6000 людей - мер

 • 136715 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Сьогодні з Маріуполя запланована евакуація 6000 людей, повідомив мер міста Вадим Бойченко в ефірі Українського радіо, пише УНН.

Цитата

Бойченко наголосив, що в гуманітарній колоні залучено 90 автобусів: "Заплановано 90 автобусів великої місткості, понад 6000 людей заплановано до евакуації".

Деталі

Мер додав, що маріупольці, які хочуть евакуюватися, зможуть долучитися до колони на власних авто. "Є погодження з боку рф", - сказав він.

Мер міста зазначив, що сьогодні в Маріуполі залишаються понад 100 000 людей. "Також в околицях міста, у селищах перебувають близько 50 000 населення. Тобто більше 150 000 населення можна евакуювати і вони чекають на евакуацію", сказав він.

"Верифіковані списки відносно депортації маріпольців в так звану "днр" або на територію рф становлять понад 40 000 населення", — додав Бойченко.

Також він повідомив, що сьогодні інфраструктура міста пошкоджена на 90%. "60% житлового фонду мають прямі влучання ворожої артилерії або авіації. 40% неможливо буде відновити. Місто за межею гуманітарної катастрофи, немає їжі та питної води", - зазначив міський голова.

Утім, як додав Бойченко, завод "Азовсталь" на початку війни був правильно законсервований. "Це підприємство має шанси на відновлення", зауважив він.

Доповнення

Сьогодні, 20 квітня, запланований перший з початку війни гуманітарний коридор для мирних жителів Маріуполя, яким можуть скористатися жінки, діти та люди похилого віку. Збір людей відбудеться 20 квітня з 14:00 у Маріуполі на розі вулиць Таганрозька та 130-ї Таганрозької дивізії з пунктами додаткової посадки.

Українські Національні Новини

Суспільство