z-medzakladu-vipisali-39-zvilnenikh-z-ordlo-pered-novim-rokom

З медзакладу виписали 39 звільнених з ОРДЛО перед Новим роком

 • 13471 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Станом на 21 лютого з госпіталю ветеранів війни "Лісова поляна" було виписано 39 пацієнтів з групи звільнених з полону у межах обміну утримуваними особами, що відбувся 29 грудня. Про це повідомляє пресслужба ДЗ "Госпіталь ветеранів війни "Лісова поляна" МОЗ України, передає УНН.

"Станом на 21 лютого 2020 року проліковано та виписано 39 пацієнтів з 40-ка. Перший чоловік, з групи звільнених з полону, приїхав в “Лісову поляну” в день звільнення, 29 грудня. Згодом, з початку січня до нас в госпіталь було переведено 39 осіб з клінічної лікарні "Феофанія", - зазначили в пресслужбі.

Повідомляється, що до співпраці з реабілітації були залучені громадські організації, що мають найбільший досвід в роботі саме зі звільненими з полону та переселенцями з Донбасу.

Також у госпіталі зазначили, що заклад охорони здоров’я забезпечив належне лікування і оздоровлення групі з 40 осіб впродовж 26-28 днів.

"Варто зазначити, що звичайний термін реабілітації для ветеранів в нашому закладі за державний кошт - 18 днів. Та враховуючи обставини, цей термін для кожного звільненого було продовжено максимально. Найпершим фактором для такого терміну перебування була необхідність у якісній і найбільшій психологічній підтримці у перший місяць вільного життя", - зазначили у госпіталі.

Як повідомляв УНН, звільнення утримуваних осіб відбулось 29 грудня 2019 року — тоді з ОРДЛО повернулося 76 утримуваних українців. 

Українські Національні Новини

Суспільство