z-nastupnogo-roku-derzhekoinspektsiya-provoditime-monitoring-vod-za-standartami-yes

З наступного року Держекоінспекція проводитиме моніторинг вод за стандартами ЄС

 • 8960 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Державна екологічна інспекція у співпраці з Лабораторією моніторингу вод Західного регіону з наступного року зможе долучитися до моніторингу вод згідно із стандартами Водної рамкової директиви 2000/60/ЄС. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, передає УНН з посиланням на пресслужбу ДЕІ.

"З наступного року Держекоінспекція зможе здійснювати моніторинг проб води і ґрунтів згідно зі стандартами, закріпленими у Водній рамковій директиві 2000/60/ЄС. Йдеться про перелік пріоритетних забруднюючих речовин, затверджений Мінприроди. Це стане можливим завдяки співпраці ДЕІ з Лабораторією моніторингу вод Західного регіону, яку 8 жовтня відвідали разом із заступником міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романом Шахматенком", - повідомив Мальований.

За інформацією пресслужби, завдяки впровадженню європейських принципів вже наступного року лабораторія зможе збільшити кількість проб, взятих для дослідження, та кількість вимірюваних показників майже вдвічі.

"Уже зараз лабораторія впроваджує європейські принципи моніторингу та оновлює дослідницьке обладнання. Це дасть змогу не лише проводити якісний моніторинг, а і збільшити кількість проб, які беруться лабораторією для дослідження – з 131 зараз до 260 з наступного року. А от загальна кількість показників, які вимірюються у пробах води, зросте з 66 тисяч цьогоріч до 120 тисяч з наступного року", - додав Мальований.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Державна екологічна інспекція планує запровадити автоматизовану систему контролю за забором води та рівня гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин у скидах.

Українські Національні Новини

Політика