z-nebezpechnikh-rayoniv-ukrayini-evakuyuvali-mayzhe-2-5-tis-vyazniv-minyust

В Україні з районів бойових дій евакуювали майже 2,5 тис. в’язнів – Мін'юст

 • 134601 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Від початку вторгнення рф в Україну з українських в'язниць, які розташовані поблизу районів бойових дій, евакуювали приблизно 2,5 тис. засуджених. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook-сторінку Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції.

Деталі

Як зазначили, Мін’юст і Державна кримінально-виконавча служба (ДКВС) від початку вторгнення рф в Україну докладають зусиль для організації евакуації засуджених з установ, наближених до зони бойових дій.

Цей процес не залежить виключно від системи виконання покарань, адже передбачає взаємодію з військовим командуванням, конвойними підрозділами та залізницею в умовах воєнного часу.

"У процесі евакуації задіяно близько 40 установ ДКВС, що робить цей процес безпрецедентним у новітній історії України та є викликом для усього задіяного персоналу. Наразі вже евакуйовано близько двох з половиною тисяч ув’язнених та засуджених з установ виконання покарань, які розташовані у місцевостях, наближених до районів де ведуться бойові дії", — ідеться в повідомленні.

Евакуацію засуджених та осіб, узятих під варту, з однієї установи виконання покарань до іншої здійснюють відповідно до порядку проведення обов’язкової евакуації окремих категорій населення у разі введення правового режиму воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 7 листопада 2018 р. №934.

Нагадаємо

Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук анонсувала на сьогодні, 10 квітня, дев'ять гуманітарних коридорів з Херсонської, Донецької та Луганської областей

Українські Національні Новини

Суспільство