z-nezakonnogo-obigu-vilucheno-ponad-1-mln-litriv-palivno-mastilnikh-materialiv

З незаконного обігу вилучено понад 1 млн літрів паливно-мастильних матеріалів

 • 13023 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Прокуратура спільно з податківцями вилучила з незаконного обігу понад 1 млн 250 тис. літрів паливно-мастильних матеріалів. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

"Прокуратура Полтавської області спільно з податковою міліцією припинили збут незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів на території однієї з нафтобаз, вилучивши під час обшуків понад 1 млн 250 тис. літрів нафтопродуктів вартістю 37 млн 600 тис. грн, документи фінансово-господарської діяльності і чорнові записи. Також до суду направлено клопотання про арешт вилученого майна", - йдеться в повідомленні.

Так, за версією слідства, особи реалізовували через мережі автозаправних станцій паливо низької якості, що не відповідає вимогам Технічного регламенту та ДСТУ, не відображаючи продаж такої "продукції" в бухгалтерському і податковому обліках.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 366 (підробка офіційних документів), ч. 1 ст. 204 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також збут і транспортування незаконно виготовленого пального), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 (пособництво в умисному ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах) КК України здійснює Державна фіскальна служба, процесуальне керівництво – прокуратура Полтавської області", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, у районі ООС ліквідували 13 нелегальних заправок.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП