z-nizkoyu-zaynyatistyu-ta-nizkimi-zarplatami-u-nbu-kazhut-rinok-pratsi-stabilizuvavsya

З низькою зайнятістю та низькими зарплатами: у НБУ кажуть, ринок праці "стабілізувався"

 • 177996 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Ринок праці наразі "стабілізувався" на значно нижчому за довоєнний рівні. Безробіття на кінець року вийде на 28,3% і ще довго залишатиметься високим через ефекти війни та значні структурні диспропорції, повідомляється у новому інфляційному звіті НБУ, пише УНН.

Цитата

"За опитуваннями підприємств, кількість працівників стабілізувалася та переважно не зміниться у короткостроковій перспективі. За опитуваннями домогосподарств, рівень непрацевлаштованості також практично незмінний з травня, як і частка тих, хто повідомляє про втрату роботи, а кількість тих, хто працює, зростає дуже повільно. Це свідчить про досягнення рівноваги на ринку праці на значно нижчому за довоєнний рівні – із високим безробіттям, низькою зайнятістю та низькими зарплатами", - повідомили у НБУ.

Деталі

Як повідомляється, навіть у ІТ-сфері навантаження на одну вакансію зростає (кількість вакансій знижується, тоді як кількість резюме стабільно зростає), що може бути пов'язано з релокацією роботодавців за кордон (за опитуванням, 42% ІТ-фірм провели її повністю або частково).

"Надалі рівень безробіття поступово знижуватиметься, проте залишатиметься вищим за свій природний рівень через довгострокові ефекти війни", - зазначили у Нацбанку.

Нагадаємо

Рівень безробіття в II кварталі сягнув близько 35% - рекордного показника.

Українські Національні Новини

Економіка