z-ordlo-povidomlyayut-pro-start-prodazhu-kvartir-pereselentsiv-ukrayina-zaklikala-pereviriti-tse-misiyu-obsye

З ОРДЛО повідомляють про старт продажу квартир переселенців: Україна закликала перевірити це місію ОБСЄ

 • 21247 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Україна закликала спеціальну моніторингову місію ОБСЄ перевірити повідомлення про те, що в окупованих районах Донецької області розпочали незаконний продаж конфіскованих квартир переселенців. Про це пише УНН з посиланням на заяву постійного представника України при міжнародних організаціям у Відні Євгенія Цимбалюка під час засідання Постійної ради ОБСЄ напередодні.

З його слів, у своєму звіті, представленому минулого тижня, СММ повідомила, що члени російських збройних формувань в Донецькій області ввели так званий "захід" з виявлення та обліку "безхазяйної нерухомості", згідно з яким майно тих людей, які покинули свої домівки і не оплатили рахунки за комунальні послуги, можуть стати об'єктом конфіскації, що "може поставити переселенців під ризик втрати своєї власності".

Цитата:

"Зараз ми спостерігаємо повідомлення ЗМІ про те, що перший аукціонний продаж такого будинку, незаконно конфіскованого у вимушених переселенців в селі Василівка, відбудеться 19 липня. Просимо СММ перевірити цю інформацію", - зазначив Цимбалюк.

З його слів, "незаконне захоплення власності було би ще одним серйозним злочином і порушенням прав людини і основних свобод з боку російської окупаційної адміністрації". "Такі дії не мають юридичної сили, і все майно буде повернуто їх законним власникам після деокупацію", - додав він.

Доповнення

В Україні планують сформувати базу незаконно захопленого майна на території Донбасу та Криму.

Українські Національні Новини

Політика