z-peredovoyi-povernulasya-nazvana-boyovikami-chornoyu-brigada-zsu

З передової повернулася названа бойовиками "чорною" бригада ЗСУ

 • 116247 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. У Білій Церкві на Київщині зустріли військовослужбовців 72 окремої механізованої бригади ЗСУ ім. Чорних Запорожців, які повернулися із зони проведення ООС, передає УНН з посланням на прес-службу Міноборони.

Військовослужбовців, які сьогодні повернулися із зони проведення операції Об’єднаних сил у місце постійної дислокації у Білій Церкві, зустрів і Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко.

Урочиста церемонія зустрічі ешелону з бійцями та військовою технікою бригади відбулася на місцевому залізничному вокзалі.

Підрозділи 72 ОМБр у 2014 році мужньо та самовіддано захищали Маріуполь та Волноваху, брали участь у обороні Донецького аеропорту. Українські воїни зі складу 72-ої окремої механізованої бригади ЗСУ у зимові дні 2017 року стали на шляху окупантів під Авдіївкою.

"Усі ми пам'ятаємо, як під час важких боїв в районі шахти "Бутівка" та за "Авдіївську промзону", у відповідь на провокації ворога, підрозділи бригади провели блискавичну контратаку, захопили позиції та фактично вщент розгромили озброєні та керовані російськими окупантами сили ворога. Особовий склад 72-ої ОМБр більш як півроку так само стійко і впевнено тримав оборонні позиції на Світлодарському напрямку, звідки бригада щойно повернулася. Саме за стійкість, згуртованість та неймовірну внутрішню силу, противник охрестив вас "чорною бригадою", - заявив Президент.

Жителі міста зустрічали військових та дякували їм на мир і спокій. Люди вручали військовослужбовцям квіти та кульки, а також тримали державні прапори та плакати з написами: "Дякуємо за мирне небо!", "Вітаємо героїв з поверненням!".

Нагадаємо, понад 100 воїнів 72-ої окремої механізованої бригади ЗСУ імені Чорних Запорожців, серед яких - Герой України, віддали життя за Україну під час боїв з російським агресором.

Українські Національні Новини

Мультимедіа