z-pid-bakhmuta-politseyski-evakuyuvali-ostannyu-ditinu

З-під Бахмута поліцейські евакуювали останню дитину

 • 1121060 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Поліцейські спільно з військовослужбовцями вивезли із селища Хромове 9-річного Матвія з батьками та ще шістьох дорослих. Оселі врятованих зруйновані, а у Хромовому не лишилося жодної дитини, повідомили у Головному управлінні Національній поліції Донецької області, пише УНН.

Деталі

У Хромовому залишалася єдина сім’я з дитиною. Через щільні ворожі обстріли та близькість фронту тривалий час дістатися до родини було неможливо. Поліцейські у складі екіпажу "Білий янгол" спільно з військовослужбовцями спланували спецоперацію з порятунку хлопчика. Ризикуючи життям, евакуаційні групи вивезли з-під вогню 9-річного Матвія з батьками та ще шістьох дорослих.

Спецоперація проходила вночі. Військові на спецтранспорті забирали людей з підвалів та в обумовленій локації передавали поліцейським, які вивозили їх у безпечне місце. Евакуювати вдалося 8 дорослих і дитину.

Доповнення

Всі врятовані перебувають у безпечному місці. Вони розповіли, що їхні оселі зруйновані, комунікації в селищі відсутні. Будинок дев’ятирічного Матвійка рашисти також знищили, і він з батьками мешкав у підвалі. У рідкісні хвилини затишшя хлопчик виходів надвір, аби хоч трохи подихати свіжим повітрям.

З собою родина забрала домашніх улюбленців - кішку Соньку з трьома кошенятами. Наразі в Хромовому не залишилося жодної дитини.

Поліцейський екіпаж «Білий Янгол» разом із бійцями ЗСУ продовжує здійснювати рятувальні рейси та під обстрілами евакуює людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація з Бахмута: екіпаж "Білий Янгол" вивіз родину з малолітньою дитиною

Українські Національні Новини

Суспільство