z-pochatku-2017-r-lvivski-prikordonniki-ne-propustili-za-kordon-17-ditey

З початку 2017 р. львівські прикордонники не пропустили за кордон 17 дітей

 • 7650 переглядiв

ЛЬВІВ-КИЇВ. 10 січня. УНН. За десять днів 2017 року співробітники Мостиського прикордонного загону відмовили у пропуску через державний кордон 17 дітям, зокрема тільки в неділю 7 січня було не пропущено п’ятьох дітей. Про це проінформували у прес-службі Мостиського прикордонного загону Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, повідомляє УНН.

В цілому за 2016 рік на ділянці прикордонного загону в пунктах пропуску через кордон не пропущено 451 дитину. Основною причиною відмови у пропуску стало недбале ставлення батьків та організаторів поїздок дітей до оформлення документів, а в одному випадку причиною не пропуску була незаконно видана нотаріально посвідчена заява про згоду на вивіз дитини за кордон.

У відомстві зазначили, що відповідно до чинного законодавства України, неповнолітні громадяни України виїжджають з України за наявності проїзного документа дитини, який видається дітям у віці до 18 років, або якщо вони вписані в закордонний паспорт одного з батьків. При цьому у паспорти батьків з 5-ти річного віку дітей вклеюються фотокартки.

Українські Національні Новини

Суспільство