z-pochatku-prohramy-ierobota-derzhava-investuvala-bilshe-7-mlrd-hryven-na-rozvytok-biznesu

З початку програми “єРобота” держава інвестувала більше 7 млрд гривень на розвиток бізнесу

 • 49481 переглядiв

Держава інвестувала понад 7,3 мільярда гривень у розвиток бізнесу через програму "еРобота", надавши майже 15 000 підприємців фінансову підтримку для започаткування або розвитку бізнесу з моменту її запуску в липні 2022 року.

За програмою "єРобота", майже 15 000 підприємців отримали фінансову підтримку для започаткування або розвитку свого бізнесу. Від моменту запуску проєкту держава вклала у підприємницьку діяльність 7,3 млрд грн через гранти.

Про це інформує Міністерство економіки України, повідомляє УНН.

Понад 7,3 млрд грн інвестувала держава в розвиток малого й середнього бізнесу через грантові програми єРобота, які ми запустили влітку 2022 року. На сьогодні грантові кошти отримали вже майже 15 000 підприємців в усіх регіонах країни. Це тисячі нових компаній та діючих підприємств, які посилюють свій виробничий потенціал, нарощують обсяги, створюють нові робочі місця. Працюють і розвиваються попри війну, постійну загрозу обстрілів, блекаутів, зруйновані логістичні ланцюжки

- зазначила перший віцепрем’єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Загалом з початку запуску проєкту єРобота у липні 2022 року:

  • за програмою «Власна справа» – видано 13 618 мікрогрантів на 3,2 млрд грн;
  • на розвиток переробних підприємств – видано 635 грантів на 3,2 млрд грн;
  • на садівництво та розвиток тепличного господарства – видано 177 грантів на 778 млн грн;
  • ветеранам та членам їхніх родин – видано 335 грантів на 144 млн грн.

Як новачки в бізнесі, так і діючі підприємці мають можливість подавати заявки на отримання грантів через портал Дія, додаючи до заяви свій бізнес-план.

Однією з ключових вимог для отримання гранту є створення нових робочих місць — від одного до двох для мікрогрантів, а для більших сум у рамках інших програм — до кількох десятків.

Грантові кошти вважаються поверненими державі через сплату податків та зборів від діяльності підприємства протягом трьох років.

Нагадаємо

Кабінет Міністрів України схвалив надання безповоротних грантів у розмірі до 330 000 гривень на гектар для посадки садів та виноградників у рамках програми "еРобот", спрямованої на розвиток аграрного сектору.

Ірина Колеснік

Економіка