z-pochatku-roku-219-osobam-vzhe-ogolosheno-pro-pidozru-u-derzhavniy-zradi

З початку року 219 особам вже оголошено про підозру у державній зраді

 • 149448 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. За статтею про державну зраду з початку року зареєстровано та розслідується 789 кримінальних проваджень, а 219 особам оголошено про підозру. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора у відповідь на інформаційний запит УНН.

Деталі

За фактом державної зради (стаття 111 Кримінального Кодексу України) у період з січень-квітень поточного року зареєстровано 798 правопорушень. Водночас у 9 випадках провадження після перевірки було закрито через відсутність складу злочину.

У рамках розслідування 163 правопорушень особам вже повідомлено про підозру. Всього ж повідомлення про підозру в рамках цих проваджень отримали 219 осіб. Додамо, що матеріали у 27 провадженнях вже направлені до суду.

Для порівняння, за аналогічний період минулого року розслідувалось 105 кримінальних проваджень за державну зраду і 17 – були направлені до суду. Підозру тоді отримало 26 осіб.

Нагадаємо

ДБР повідомило про підозру в державній зраді головам двох районних судів у Луганській та Харківській областях. Слідчі встановили, що голова одного з районних судів Луганщини після окупації міста погодилася на пропозицію обійняти посаду судді в незаконно створеному органі так званої “ЛНР”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП