z-pochatku-roku-kitay-vdruge-zniziv-tsini-na-palne

З початку року Китай вдруге знизив ціни на пальне

 • 10306 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Державний комітет у справах розвитку і реформ КНР у рамках чергового 10-денного перегляду знизив з 15 березня гуртові ціни на бензин і дизельне паливо на 85 юанів (близько 12,37 доларів США) за тонну. Про це повідомляє УНН з посиланням на Сіньхуа.

Коригування здійснюється відповідно до зміни кон'юнктури на міжнародному ринку нафти і діючого в Китаї механізму ціноутворення, підкреслили в комітеті. Це друге зниження цін на нафтопродукти в Китаї з початку року.

Китай переглядає вартість нафтопродуктів на внутрішньому ринку кожні 10 робочих днів, з огляду на зміну світових цін на нафту. Цінова політика Китаю змінюється, якщо амплітуда коливання вартості нафти досягає 50 або більше юанів (близько 7,28 доларів США) за тонну.

З початку 2017 року в Китаї 5 разів переглядали ціни на нафтопродукти. Двічі вартість пального знижувалася, двічі – зростала й одного разу залишилася без змін. Тонна бензину і дизельного пального за цей час подешевшала в середньому на 35 юанів (близько 5 доларів США).

Як повідомляв УНН, у Китаї очікують на збереження стабільності юаня цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу