z-pochatku-roku-pirotekhniki-viluchili-i-znischili-ponad-21-tis-snaryadiv-i-bomb-minulikh-viyn

З початку року піротехніки вилучили і знищили понад 21 тис. снарядів і бомб минулих війн

 • 13924 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. З початку 2020 року, станом на 26 травня, піротехніки Служби порятунку вже знищили 21 тис. 490 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 317 авіаційних бомб. Про це повідомляє УНН із посиланням на Державну службу України з надзвичайних ситуацій.

"Тільки за минулу добу було здійснено 81 виїзд для вилучення застарілих артснарядів та гранат", - йдеться у повідомленні.

Зокрема у Хмельницькому, 25 травня сапери знищили 100-кілограмову авіабомбу SD-100, що виявили громадяни під час проведення земельних робіт. Пізніше, під час проведення контрольної перевірки місцевості, було виявлено та знищено ще 28 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Цього ж дня на Миколаївщині, група піротехнічних робіт знищила артилерійський снаряд калібру 76-мм часів Другої світової війни, а на Івано-Франківщині 25 травня було знищено 2 вибухонебезпечні предмети часів минулих воєн: 105-мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни, виявлений на відкритій території в селі Сенечів Долинського району, а також ружейну шомпольну гранату Zeitzundergewehrhandgranate часів Першої Світової війни, виявлену на відкритій території двору житлового будинку в Івано-Франківську на вулиці Шпитальній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хмельниччині "чорні" археологи виявили у річці снаряд часів Другої світової війни.

Також група піротехнічних робіт управління ДСНС у Житомирській області знищила п’ять вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Усі снаряди виявлено на території Пулинського району.

Крім того тривають роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

"На Донеччині впродовж 25 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 1,39 га місцевості, де виявлено та вилучено 8 одиниць ВНП. На території Луганської області перевірено 6,21 га місцевості, де виявлено, вилучено та згодом знищено 22 артилерійських снаряди, 34 мінометні міни та 1 підривник", - повідомляють рятувальники.

Нагадаємо, що на Одещині чоловік знайшов гарматне ядро часів турецької війни біля власного будинку.

Українські Національні Новини

Суспільство