z-pochatku-roku-politsiya-viyavila-v-ukrayini-sim-zlodiyiv-u-zakoni

З початку року поліція виявила в Україні сім "злодіїв у законі"

 • 12290 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. З початку 2019 року поліція виявила в Україні сім "злодіїв у законі". Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції України у відповідь на інформаційний запит УНН.

Так, з початку 2019 року працівниками Національної поліції було встановлено місцезнаходження 7 так званих "злодіїв у законі", троє з яких було видворено за межі України у зв’язку з порушенням міграційного законодавства, один з них наразі знаходиться у Пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення.

У поліції нагадали, що категорія осіб, які належать до так званих "злодіїв у законі" мають вплив на криміногенні процеси в Україні, приймають участь у вирішенні конфліктних ситуацій у кримінальному середовищі, контролюють діяльність осіб, які виношують наміри вчинення на території країни тяжких та особливо тяжких, а саме: вимагання, розбої, грабежі, крадіжки, шахрайства, незаконного заволодіння транспортними засобами тощо.

Раніше у поліції зазначили, що мають інформацію про наміри "злодіїв в законі" прибути в Україну під час виборів для дестабілізації ситуації. 

Нагадаємо, в Україні минулого року затримали 14 "злодіїв у законі", 11 – видворили.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП