z-pochatku-roku-sbu-vidkryla-352-spravy-shchodo-derzhavnoi-zrady

З початку року СБУ відкрила 352 справи щодо державної зради

 • 35144 переглядiв

У 2024 році СБУ порушила 352 кримінальні справи за державну зраду, 807 - за колабораціонізм, 108 - за сприяння державі-агресору та 66 - за передачу ворогу відомостей про Збройні сили України, з численними обвинувальними вироками у кожній категорії.

У 2024 році СБУ відкрила кримінальні справи щодо державної зради за фактами колабораційної діяльності, щодо пособництва державі-агресору, за фактами передачі ворогу інформації про ЗСУ. Про це повідомив Голова СБУ Василь Малюк під час виступу на Конгресі місцевих та регіональних рад при Президентові України, пише УНН.

Малюк каже, що з початку 2024 року СБУ ініціювала 352 кримінальні справи у зв'язку з державною зрадою, при цьому 98 осіб уже засуджено. Також було відкрито 807 проваджень за колабораціонізм, з яких 177 осіб отримали вироки, 108 справ було порушено за сприяння державі-агресору з 7 засудженими, та 66 – у зв’язку з передачею інформації про Збройні Сили України, де 19 осіб визнано винними.

Голова СБУ також наголосив, що агент ФСБ, який допоміг скерувати ракетний удар по центру Краматорська у червні 2023 року, був засуджений до довічного ув'язнення.

Нагадаємо

У москві вибухнув автомобіль Toyota Land Cruiser Prado, що належав колишньому співробітнику Служби безпеки України, який перейшов на бік росії. У результаті вибуху чоловік отримав рвану рану ноги.