z-pochatku-roku-vartist-zhitla-u-novobudovakh-stolitsi-virosla-mayzhe-na-10

З початку року вартість житла у новобудовах столиці виросла майже на 10%

 • 8487 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Середня вартість квартир у новобудовах Києва у жовтні 2019 року склала 27021 грн/кв.м. Про це свідчить аналітична інформація, оприлюднена профільним порталом Столична нерухомість, передає УНН.

У порівнянні з вереснем, середня вартість зменшилась на 0,2%, при показнику рівня похибки ±1,7%.

Водночас, за рік середня вартість 1 кв.м. квартир у новобудовах Києва збільшилась на 8,1%. А з січня 2019 року – на 9,9%.

Медіанна ціна квадратного метра за місяць зросла на 0,4% і склала 23900 грн, відносно жовтня 2018 року – на 7,7%.

Нагадаємо, за оцінками самих забудовників, до кінця року вартість зросте до 5%.

"На первинному ринку житла вартість новобудов виросте однозначно і вже найближчим часом. Адже за підсумками минулого року собівартість будівництва зросла на 30%, а з початку цього року - майже на 15% подорожчали будівельно-монтажні роботи. Продовжують зростати також вартість землі, прокладки і підключення до мереж, проектні та супутні їм роботи, будівельні матеріали і зарплата будівельникам. Будівельні спеціальності зараз, завдяки "прорубаному вікну в Європу", затребувані, як ніколи.

Крім факторів, що впливають на зростання собівартості будівництва, на підвищенні цін на первинному ринку житла позначаються традиційне осіннє збільшення попиту і, відповідно, цін на житло. Уже в листопаді вартість реалізації деяких об'єктів ПрАТ "ХК "Київміськбуд" виросте не менше, ніж на 3%", - заявила директор Департаменту продажів і маркетингу ПрАТ "ХК "Київміськбуд" Тетяна Маркова.

Українські Національні Новини

Економіка