z-pochatku-roku-vischa-rada-pravosuddya-vnesla-podannya-pro-priznachennya-440-suddiv-do-mistsevikh-sudiv

З початку року Вища рада правосуддя внесла подання про призначення 440 суддів до місцевих судів

 • 16765 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. З початку цього року Вища рада правосуддя прийняла рішення про внесення Президентові України подання про призначення на посади 440 суддів до місцевих загальних судів. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Вищої ради правосуддя.

"Вища рада правосуддя упродовж перших восьми місяців 2020 року прийняла рішення про внесення Президентові України подання про призначення на посади 440 суддів до місцевих загальних судів, двох суддів – до місцевих господарських судів, одного судді – до місцевого адміністративного суду", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що станом на 11 вересня 2020 року у 74 місцевих загальних судах (12% усіх судів України) фактична кількість суддів становить 50% штатної чисельності і менше.

"Також повідомляємо, що в Новогродівському міському суді Донецької області та Рокитнянському районному суді Київської області немає повноважних суддів. Станом на 11 вересня 2020 року фактична кількість суддів у судах України становить 5 385 суддів при визначеній кількості 7 295 суддів. Повноваження здійснювати правосуддя мають 4 820 суддів. Кількість вакантних посад суддів становить 1910", - додається у повідомленні.

Нагадаємо, з січня по серпень цього року Вища рада правосуддя звільнила 186 суддів.

Українські Національні Новини

Політика