z-pochatku-roku-za-ne-propusk-transportu-zi-spetssignalami-vipisali-ponad-100-shtrafiv

З початку року за не пропуск транспорту зі спецсигналами виписали понад 100 штрафів

 • 11022 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. З початку 2019 року за ненадання переваги транспорту зі спецсигналами поліція виписала понад 100 штрафів. Про це повідомили у Департаменті патрульної поліції Нацполіції України у відповідь на інформаційний запит УНН.

За даними поліції, з початку року станом на кінець березня поліція винесла 108 постанов про накладання адміністративного стягнення за порушення пункту 3.2 Правил дорожнього руху – ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, "швидких", пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигналами

Відповідальність за таке правопорушення передбачена частиною 3 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення – накладання штрафу у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 грн.

У поліції додали, що у Верховній раді України 12 липня 2016 року зареєстровано законопроект щодо посилення адміністративної відповідальності за ненадання переваги в русі вказаним транспортним засобам. Цей законопроект передбачає доповнення КУпАП новою статтею 122-6.

Як повідомляв УНН, через не пропуск водіями "швидка" у Києві часто приїжджає на місце виклику впритул.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП