z-pochatku-viborchoyi-kampaniyi-do-pravookhorontsiv-nadiyshlo-691-povidomlennya-pro-porushennya

З початку виборчої кампанії до правоохоронців надійшло 691 повідомлення про порушення

 • 9223 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. З початку виборчої кампанії перед позачерговими виборами в парламент до правоохоронців надійшло 691 повідомлення про порушення. Про це на брифінгу щодо роботи правоохоронних органів у період виборчої кампанії та реагування на порушення виборчого законодавства сказав радник міністра внутрішніх справ – голова координаційного штабу МВС Іван Стойко, передає кореспондент УНН.

"Всього 691 повідомлень про порушення з початку виборчої кампанії... Якщо про порушення говорити більш конкретно, то 501 порушення з 691 – це незаконна агітація. Мова йде про те, що не всі кандидати у політпартії, представлені сьогодні під час передвиборчої кампанії, свої агітаційні матеріали випускають з виборчого фонду, там немає вихідних даних, розміщують не в установлених місцях… Підкуп виборців порівняно з 501 порушенням – це 78, тобто вони ще є, але ми щодня це мінімізуємо", - сказав Стойко.

Він додав, що тому, хто дає хабар, законом передбачене покарання у 7 років позбавлення волі, а тому, хто його отримує, – 3 роки.

"Хуліганство теж присутнє. 18 фактів порушень. Перешкоджання виборчого права – 13, пошкодження майна також є в областях. І збір персональних даних… 3 випадки. Також є 2 випадки неправдивого повідомлення про замінування", - додав він.

Раніше УНН повідомляв, що з початку передвиборчої кампанії перед виборами до Верховної Ради поліція розслідує 35 кримінальних проваджень щодо порушення виборчого законодавства.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП