z-polschi-ukrayinska-simya-khotila-viyikhati-z-pidroblenimi-shtampami-u-pasportakh

З Польщі українська сім'я хотіла виїхати з підробленими штампами у паспортах

 • 12229 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Польські прикордонники виявили у паспортах української сім'ї фальшиві литовські прикордонні контрольні штампи. Про це передає УНН з посиланням на Польське радіо.

Працівники Прикордонної служби Польщі у пункті пропуску в Корчовій виявили у паспортах української сім’ї 16 підроблених відбитків штампів литовської прикордонної служби. Українці зізналися, що вдалися до фальшування, оскільки надто довго перебували в Європейському Союзі.

"Під час перевірки паспортів у чотирьох представлених сім’єю паспортах сумніви співробітників викликали чотири – у кожному з паспортів – відбитки литовських прикордонних контрольних штампів, що відрізнялися від чинних зразків", - повідомила речниця Бескидького відділу Прикордонної служби Ельжбєти Пікор.

Також було виявлено інший шрифт з позначенням дати та контрольної цифри, а також відсутність люмінесценції.

Польські прикордонники дізнались, що сім’я українців ніколи не перетинала кордон з Литвою.

Українців повідомили про відкриття кримінального провадження у зв’язку з використанням "фальшивок" на державному кордоні. Після консультації з прокурором у Ярославі було вирішено застосувати щодо української сім’ї 4-місячне позбавлення волі з умовним призупиненням його виконання терміном на один рік.

Нагадаємо, на польсько-українському кордонному переході в Дорогуську затримано українця, котрий хотів вивезти з України артилерійську систему.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП