z-privatnogo-zvirintsya-u-pokrovsku-vivezli-leviv-i-vedmediv

З приватного звіринця у Покровську вивезли левів і ведмедів

 • 9759 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Із приватного звіринцю у місті Покровськ Донецької області, де виявили порушення умов утримання тварин, вивезли чотирьох левів і шістьох ведмедів. Про це повідомив заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко у Facebook, передає УНН.

"Чотирьох левів і шестеро ведмедів зі звіринця в Покровську вивезено на тимчасове перебування до реабілітаційного центру для хижаків у Запорізькій області", – написав він.

За його словами, перших тварин було вивезено ще 8 січня.

"Сьогодні нам вдалося забрати решту. Якраз зараз звірі, привезені з Покровська вранці, освоюються на новому місці", – додав Полуйко.

Заступник міністра зазначив, що зараз тваринам потрібен час для адаптації. Під час перевезення їх не усипляли. При цьому, під наглядом спеціалістів були використані речовини, які загальмовують природні реакції, "оскільки йдеться про хижих тварин".

Раніше, за повідомленням сайту Мінекології, зоозахисники заявляли про неналежне утримання тварин в приватному зоопарку у Покровську. У зв'язку з відповідними зверненнями зоозахисників Мінекології створило спецкомісію.

"Раніше Державною екологічною інспекцією у Донецькій області проведено перевірку тверджень, викладених у численних зверненнях громадян України щодо порушень умов утримання диких тварин у Покровському приватному звіринцю. Люди скаржилися, що власник звіринцю тримає левів, ведмедів та інших тварин в неналежних умовах", – повідомили у Міністерстві.

Під час перевірки, як уточнили у Міністерстві, були зафіксовані порушення умов утримання диких тварин у неволі, зокрема, щодо норм площі для утримання та розведення диких тварин, а також був відсутній тридобовий запас їжі для м'ясоїдних хижих тварин.

Нагадаємо, у міні-зоопарку на Тернопільщині лев травмував 14-річного хлопця: той підійшов надто близько до клітки з левом, і хижак вдарив його лапою по плечу.

Українські Національні Новини

Суспільство