z-rf-profinansuvali-aktsiyu-z-sutichkami-bilya-yikhnogo-posolstva-u-kiyevi-sbu

З РФ профінансували акцію з сутичками біля їхнього посольства у Києві - СБУ

 • 8552 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Служба безпеки України запобігла акції, яка мала відбутися біля посольства Росії у Києві, метою якою було створення сутичок між протестувальниками та поліцією. Про це сьогодні сказав під час брифінгу заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко, передає кореспондент УНН.

"14 вересня цього року СБУ попереджено проведення провокаційної акції у Києві біля посольства РФ в Україні, яка ініційована одним з лідерів "Комітету порятунку України" Юрієм Котом, який тривалий час переховується на території Росії від кримінального переслідування", - розповів він.

За задумом Кота, зазначив Кононенко, з використанням гасел захисту російськомовного населення необхідно було інспірувати сутички протестувальників з представниками Національної поліції України. "Потім ця картинка мала бути розповсюджена в міжнародних ЗМІ", - уточнив він.

Заступник голови СБУ запевнив, що цій акції вдалося запобігти правоохоронцям. "У результаті проведення 11 обшуків отримано докази причетності функціонерів нового російського проекту не зареєстрованого і не легалізованого в Україні, так званої партії "русских украинцев" або "Парус" до підготовки вище згаданої провокації. А також до проведення 24 серпня у місті Києві на Майдані Незалежності за вказівкою російської сторони акції під гаслом "День залежності", метою якої було заперечення європейського курсу нашої держави", - розповів він.

За словами Кононенка, відповідні фото з акції направлені до Росії, де там були розповсюджені російськими ЗМІ. Він додав, що ці акції фінансувалися лідером "Паруса" Юрієм Котом з території РФ.

Нагадаємо, у СБУ повідомили, що заблокували профінансовану сином Януковича провокацію біля АП.

Українські Національні Новини

Політика