z-shostogo-paketu-sanktsiy-yes-viklyuchili-glavu-rpts-kirila-na-dogodu-budapeshtu-zmi

З шостого пакету санкцій ЄС виключили главу рпц кіріла на догоду Будапешту - ЗМІ

 • 108619 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Європейський Союз у шостому санкційному пакеті проти рф відмовився від санкцій проти глави рпц кіріла, щоб заспокоїти Будапешт, повідомляє Reuters з посиланням на дипломатичні джерела, пише УНН.

Деталі

У четвер, сказав дипломат, "угода стала нарешті можливою після того, як інші 26 країн погодилися виключити із запропонованого чорного списку главу російської православної церкви та близького союзника кремля патріарха кіріла, щоб заспокоїти Будапешт". Про це пише й dpa з посиланням на джерела.

Також вказано, що санкції включають часткову заборону на нафту і відключають найбільшого російського кредитора "Сбєрбанк" від міжнародної платформи SWIFT. Угоду врешті досягли після того, як Угорщина неодноразово відмовляла блоку у необхідній одностайності 27 країн ЄС, посилюючи свої вимоги.

Угода набуває чинності завтра о 7:00 за Грінвічем, якщо жодна держава-член ЄС не висуне заперечень, сказав дипломат. Невдовзі після цього послідує юридичне запровадження санкцій.

Раніше

Дипломати Європейського Союзу 2 червня остаточно схвалили шостий пакет санкцій блоку проти росії за вторгнення в Україну, повідомив дипломат.

Українські Національні Новини

Політика