z-trudovoyu-ekspluatatsiyeyu-stikalis-5-pereselentsiv-opituvannya

З трудовою експлуатацією стикались 5% переселенців - опитування

 • 7353 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. З обманом з боку роботодавця або примусовою працею стикались близько 5% внутрішньо переміщених осіб. Про це йдеться у звіті національної системи моніторингу ситуації з внутрішньо переміщеними особами, передає кореспондент УНН.

Так, під час інтерв'ю респондентів питали, чи стикався хтось з їхнього домогосподарства від початку конфлікту із ситуацією, в якій мали місце обман з боку роботодавця або примусова праця.

Згідно з об’єднаними даними, зібраними під час телефонних та особистих інтерв'ю на територіях, контрольованих урядом, 5% ВПО повідомили, що стикались принаймні з однією такою ситуацією з початку конфлікту.

Про те, що "працювали без очікуваної плати", повідомили 3% опитаних ВПО, ще 2% ВПО "працювали в умовах, значно гірших за обіцяні".

Згідно зі звітом, про такі ситуації частіше повідомляли ВПО, які працювали в аграрному секторі (19%), на транспорті (10%) та в торгівлі (9%).

У 12-му раунді опитування щодо ситуації з ВПО в Україні, проведеному у жовтні-грудні 2018 року, 2 403 респонденти було опитано шляхом особистих інтерв'ю та 4 044 - телефоном.

Нагадаємо, згідно з даними опитування, більшість осілих переселенців не планують невдовзі повертатись додому.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У Чернівцях сталася масштабна пожежа на цукровому заводі

     • 11549 переглядiв

    Розвідка: бойовики псують російську зброю

     • 10119 переглядiв

    У Карпатах завтра збережеться лавинна небезпека

     • 16360 переглядiв