z-ukrayini-namagalis-vivezti-kolektsiyeyu-starozhitnostey-ta-knigu-19-storichchya

З України намагались вивезти колекцією старожитностей та книгу 19 сторіччя

 • 7729 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Минулої доби прикордонники Чернігівського та Сумського загонів викрили двох осіб, які намагались вивезти з України колекцію старожитностей та старовинну книгу 19 сторіччя. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ, передає УНН.

"Учора в міжнародний автомобільний пункт пропуску «Сеньківка» пішки прибув 40-річний громадянин України. Надалі за допомогою металошукача, в кармані верхнього одягу чоловіка, прикордонники спільно зі співробітником ДФС знайшли паперовий згорток з металевими предметами, які можливо становлять культурну цінність. Виявлено – 15 наконечників стріл, наконечник списа, старовинні ключ та ложка, частини спускового механізму та затворної рамки пістолету Парабеллум часів Другої світової війни. Наразі знахідки направлено на культурно-історичну експертизу", - йдеться у повідомленні.

Інша наша співвітчизниця, яку затримали на контрольному пункті "Бачівськ", під час здійснення прикордонного оформлення рейсового автобуса "Херсон-Москва", спробувала вивезти з України старовинну книгу 19 сторіччя.

В обох випадках на правопорушників складено адміністративні матеріали.

Нагадаємо, на пункті пропуску "Паланка-Маяки-Удобне" на українсько-молдавському кордоні виявили колекцію монет, яку намагалися вивезти з України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП