z-ukrayini-namagalis-vivezti-zoloti-ta-sribni-moneti

З України намагались вивезти золоті та срібні монети

 • 18054 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Прикордонники виявили на сході України жінку, що намагалась вивезти до Росії золоті монети, а на заході – особу, що перевозила срібні монети. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДПСУ.

Повідомляється, що предмети, що можливо становлять культурну та історичну цінність, намагалися приховано перемістити через кордон. Зокрема зазначається, що до Росії українка намагалась вивезти дев’ять монет ХІХ-ХХ століття.

"Виявили їх прикордонники відділу "Харків" спільно з працівниками митниці під час оформлення потяга "Кривий Ріг - Москва". Золоті монети жінка заховала серед особистих речей. Крім того, в пункті пропуску "Краківець" у прикордонного наряду виникли підозри щодо можливого незаконного переміщення товарів через кордон мікроавтобусом Mercedes", - зазначили у пресслужбі.

Вказано, що під час огляду мікроавтобусу військовослужбовці та представник Державної фіскальної служби виявили п’ять срібних монет різного номіналу.

"В обох випадках знахідки вилучено, осіб притягнуто до відповідальності. Вартість старовинних предметів встановить експертиза", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, в аеропорту "Бориспіль" викрили схему контрабанди рідкісних монет.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП