z-ukrayintsiv-zaboronili-brati-platu-za-pratsevlashtuvannya-za-kordonom

З українців заборонили брати плату за працевлаштування за кордоном

 • 449433 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. В Україні внесені зміни до закону «Про зайнятість населення» щодо надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Оплата послуг посередників здійснюється роботодавцем. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України, пише УНН.

Деталі

Згідно з документом, суб’єкт господарювання, який надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, зобов’язаний безоплатно надавати громадянам України консультації та інформацію про переваги легального працевлаштування за кордоном, характер майбутньої роботи, умови та розмір оплати праці, умови проживання в державі перебування, наявність міжнародних договорів (угод) у сфері працевлаштування та соціального забезпечення, укладених між Україною та державою працевлаштування.

Цитата

«Суб’єктам господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, забороняється отримувати від громадян, яким надано зазначені послуги, гонорари, комісійні та інші винагороди. Оплата послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном здійснюється роботодавцем, якому надано такі послуги», - ідеться у розпорядженні.

Доповнення

На початок серпня 390 тис. українців, які виїхали в Польщу через повномасштабне вторгнення, влаштувалися на роботу.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном