z-vashoyu-pidtrimkoyu-mi-mozhemo-peremogti-posol-ukrayini-zustrilasya-iz-senatorami-ssha

З вашою підтримкою ми можемо перемогти: посол України зустрілася із сенаторами США

 • 122851 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Американські сенатори від обох партій зустрілися із послом України Оксаною Маркаровою, щоб обговорити війну в Україні. Про деталі зустрічі повідомляє у середу "Голос Америки", пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, сенатор-демократ Роберт Менендес, голова комітету Сенату з міжнародних справ, так описав зустріч: «Це було послання подяки, заклик підтримувати (Україну – ред.) до кінця».

Сенатор-демократ Кріс Кунс заявив, що Маркарова повідомила законодавцям, що Україна вже вичерпала свої запаси «зброї, техніки та матеріалів радянського виробництва», і тепер життєво важливо, щоб США та інші країни надіслали нові постачання Україні.

«Дякую вам, робіть більше. На нас чекає важка боротьба. З вашою підтримкою ми можемо перемогти», – резюмував Кунс послання Маркарової.

Республіканський сенатор Рой Блант заявив, що члени його партії були задоволені поясненнями посла про те, як Україна розпорядилася наданою раніше допомогою, і назвав нову ініціативу надання допомоги в обсязі 40 мільярдів доларів «пакетом для виживання».

Раніше

Як писав УНН, напередодні сенатор республіканець Ліндсі Грем та його колега республіканець Річард Блументаль зареєстрували у Сенаті США резолюцію, яка визнає росію державою-спонсором тероризму.

Українські Національні Новини

Політика