z-visokogo-porogu-nefodov-nazvav-mozhlivi-umovi-dlya-kriminalizatsiyi-perevezennya-kontrabandi

"З високого порогу": Нефьодов назвав можливі умови для криміналізації перевезення контрабанди

 • 15735 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Голова Державної митної служби Максим Нефьодов розповів, що є прихильником криміналізації контрабанди, однак вважає, що карати потрібно за перевезення партії товару "з високого порогу". Про це він сказав в інтерв’ю "Дзеркало тижня", передає УНН.

"Ми прихильники криміналізації контрабанди, і це підтримує ЄС. Наразі спілкуємося з Мін'юстом, який вважає, що треба коректно виписати текст, бо адміністративне провадження проходить значно швидше, ніж кримінальне. Кримінальне провадження дійсно йде роками. Там зовсім інші стандарти доведення", - сказав Максим Нефьодов.

Він зазначив, що у наших реаліях зміни можуть призвести до того, що на папері все виглядатиме жорсткіше - що потрібно посадити, конфіскувати, але в реальності результати будуть гірші.

"Ми не підтримуємо цієї позиції та виступаємо за криміналізацію, як це є в багатьох країнах. Але наша позиція передбачає криміналізацію з достатньо високого порогу. Якщо, приміром, Range Rover везе 1600 пачок сигарет, то треба конфіскувати, оштрафувати, забрати Range Rover і на цьому зупинитися, а не засуджувати людину на 5 років умовного терміну. Тільки в разі, якщо везуть комерційну партію, приміром на мільйон доларів, отут уже має бути кримінальне покарання. Ми вже підготували по криміналізації один законопроект. Отримали зауваження і зараз працюємо з ЄС, щоб підготувати другу ітерацію законопроекту", - додав Максим Нефьодов.

За його словами, офіс президента підтримує таку позицію.

Нагадаємо, іноземці хотіли контрабандою завезти в Україну 400 кг сушеного манго.

Українські Національні Новини

Суспільство