za-22-tys-dolariv-zarplaty-i-rosiiskyi-pasport-yak-rf-verbuie-inozemtsiv-na-viinu-z-ukrainoiu

За 2,2 тис. доларів зарплати і російський паспорт: як рф вербує іноземців на війну з Україною

 • 20412 переглядiв

Росія активно рекламує і намагається залучити іноземних громадян, у тому числі трудових мігрантів, до своїх збройних сил для участі у війні проти України, пропонуючи фінансові стимули, такі як щомісячна зарплата у розмірі близько 2000 доларів, премії, російські паспорти та інші пільги.

росія продовжує активно рекламувати участь у бойових діях проти України серед іноземців, як спосіб заробити 2,2 тисячі доларів та отримати російський паспорт. Про це повідомляє Британська розвідка, пише УНН.

росія активно рекламує та намагається залучити іноземних громадян до вступу в її збройні сили для участі у війні з Україною. У нещодавно випущеній англомовній листівці викладена пропозиція приєднатися до "спеціального" підрозділу з обіцянкою місячної зарплати у 2200 доларів, бонусу у розмірі 2000 доларів, надання російського паспорта, безкоштовного медичного обслуговування та освіти.

У 2023 році активно з'являлися онлайн-оголошення про набір працівників, спрямовані на громадян сусідніх країн, як Вірменія та Казахстан, із пропозиціями місячної зарплати в 1973 долари США та підписанням контракту на виплати 5140 доларів. Протягом року росія також залучала мігрантів з Центральної Азії, що перебувають на її території. Останнім часом з'явилися звіти про те, що мігранти з Індії та Непалу були завербовані та відправлені воювати в Україну.

" Цілком імовірно, що багато з тих, хто був завербований, є непрофесійними військовими, а трудовими мігрантами, і їх примушували воювати під фальшивими приводами або пропонуючи фінансові стимули", - пише розвідка Британії.

За їх словами, ймовірно, кількість іноземців у рф буде обмеженою, і вони будуть інтегровані в уже існуючі підрозділи замість формування "спеціальних" одиниць. росія, ймовірно, прагне уникнути додаткових непопулярних кроків щодо внутрішньої мобілізації, враховуючи великі втрати, які, згідно з оцінками, становлять 913 осіб на день.

Нагадаємо

Україна захопила в полон найманців із Сомалі, Сьєрра-Леоне, Куби та Непалу, а на боці росії воює значна кількість громадян Індії.